Wok med kyckling och ris..
0kommentarer
Nedan delar jag med mig av en kyckling wok som jag har lärt mig av Said, den är superenkel och väldigt nyttig.
Detta är en nordafrikans "wok" inte en asiatisk wok... :)
1. Börja med att hacka morötter i små små bitar. (3st räcker)
2. Stek dem i lite olivolja.
3. Dela sedan kycklingfileer i små små bitar. ( jag använde 2st fileér till 4 portioner)
4. Stek kycklingen med morötterna.
5. Hacka lök och lägg ner i wokgrytan.
6. När kycklingen är färdig stekt så blandar du ner; salt, peppar, citronpeppar, rosmarin, grillkrydda och lite curry.
7. Pressa sedan ner en vitlöksklyfta.
8. Blanda ner gröna ärtor.
9. Koka ris.
10. När riset är färdigt så häller du ner det i wokpannan och blandar ihop allt. Ta inte ett klibbigt ris.
Färdigt att äta...

Ni får ursäkta att jag inte skriver ut några mått i receptet men jag har alltid lagat mat på en höft som man säger... Man får helt enkelt smaka sig fram... Börja alltid med lite mindre mängd av kryddorna och smak...
Kommentera