Göra Fufu och lybisk gryta..
0kommentarer
Lybisk gryta;
Lammkött med ben
3st morötter
4st potatisar
1 burk kikärtor
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 köttbuljong
Kryddor
1 gullök
Stek lammköttet i olivolja, lägg sedan i 2 msk tomatpure, 1 köttbuljong och 2 st vitlökskryddor.
Sedan kryddar du med grillkrydda, curry, chili, salt och ingefära.
Häll på rikligt med vatten. Låt koka 30min sedan lägger du ner morötterna. Låt koka 30 min till sedan lägger du i potatisen och kikärtorna. Efter 30 min lägger du ner skivad lök.
Låt koka tills det bara är en tjock sås kvar.
Som sagt så finns det många sätt att göra Fufu på. Men jag brukar göra den av potatissmospulver och potatismjöl.
Fufu;
4 dl potatismospulver
2 dl potatismjöl
ca 1 liter vatten (För mycket vatten gör degen för lös. Så ta det försiktigt.)
Blanda ingredienserna kalla i en kastrull. Ställ kastrullen på varm platta (fyrans värme) och rör om hela tiden tills det formas en tjock jämn smet. Rör blandningen snabbt och bestämt med en träslev tills den är seg, fast och slät som en bulldeg. Servera omgående med soppan. MEN det är viktigt att den fått värmt länge nog, så den blivit seg och potatispulversmaken försvunnit.
Servera och njut!!!
Lycka till....
Kommentera